SDC Properties

Cum faci ca o cameră să pară mai mare

1. Folosește culori deschise și contraste

Culorile deschise ale vopselei fac ca o cameră să pară mai mare și mai strălucitoare. Pereții luminoși reflectă mai bine lumina, făcând un spațiu să pară deschis și aerisit, ceea ce ajută la maximizarea efectului luminii naturale. Pe de altă parte, nuanțele întunecate tind să absoarbă lumina, făcând camerele să pară mai mici. Și vopsirea unui singur perete poate crea efectul de spațiu larg prin contrastul cu ceilalți pereți deschiși, acest lucru contribuind și la efectul decorativ.

2. Folosește geamuri mari sau corpuri de iluminat creative

Lumina naturală face ca interiorul oricărei camere să pară mai mare. Dacă ai acces la lumina naturală, utilizează ferestre mari pentru a conecta instantaneu camera cu exteriorul. Dacă priveliștea nu te încântă, așează plante lângă ferestre.

 

Când lumina naturală nu e suficientă, folosește mai multe tipuri de corpuri de iluminat - lustre, lampadare, veioze etc. Vei fi uimit de modul în care acestea pot face diferența

3. Organizează-ți bine lucrurile

Pentru ca o cameră să pară spațioasă, trebuie să fie mereu ordonată. Cu lucrurile bine organizate în cutii și ascunse vederii, spațiul vizual va părea ordonat și deschis.

 

Minimalismul este indicat și în ce privește decorarea pereților, astfel încât e de dorit să nu ai multe fotografii. De asemenea, un tablou mare funcționează mai bine decât un grup de tablouri mici. Totodată, e indicat să păstrezi și podeaua cât mai liberă. Îndepărtează covoarele mari pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare.

Folosește oglinzi sau suprafețe reflectorizante

Oglinzile pot face camera să pară mai mare și mai deschisă. Alege un punct de interes (precum masa din bucătărie sau patul din dormitor) și așează o oglindă spre acesta pentru a da iluzia de profunzime. Oglinzile reflectă, de asemenea, atât lumina naturală, cât și pe cea artificială, pentru a face o cameră mai luminoasă în timpul zilei și al nopții. Plasarea unei oglinzi lângă o fereastră, pentru a reflecta ceea ce se află afară, este deosebit de eficientă.

 

Oglinzile de pe pereți sau de pe ușile dulapurilor și blaturile de masă din sticlă vor oferi, de asemenea, o senzație de deschidere. Te-ai gândit vreodată la oglinzi pe podea? Acesta este un alt mod inteligent de a face o cameră să pară mai mare.

5. Fii creativ când vine vorba de mobilă

În primul rând, utilizează mobilier multifuncțional, cum ar fi un cufăr care poate fi folosit ca o măsuță de cafea, o canapea extensibilă sau un pat cu sertare de depozitare. Mesele extensibile și mesele pliante, care pot fi ascunse atunci când nu ai nevoie de ele, sunt, de asemenea, alegeri bune.

 

Reține că mobilierul înalt și voluminos poate ocupa spațiu prețios. Alege o canapea și scaune cu brațele deschise și picioarele expuse. Acest lucru permite accesul luminii sub mobilier, făcând camera să pară mai aerisită.

 

De asemenea, e important ca mobila să fie în aceeași gamă de culoare cu pereții, adică toate să fie, de preferat, în nuanțe deschise.

6. Maximizează spațiul

Când mobilierul și accesoriile blochează vederea într-o cameră, aceasta va părea înghesuită. Mutând mobilierul departe de zonele de trecere, spațiul va părea mai mare. Poți alege, de asemenea, piese joase de mobilier, cum ar fi un scaun fără brațe sau o masă joasă și poți așeza piesele mari și înalte de-a lungul unui perete, mai degrabă decât în spațiul deschis.

7. Folosește țesături subțiri

Țesăturile subțiri permit luminii să treacă prin draperii, lenjerii de pat și fețe de masă. Dacă dorești altceva decât o culoare simplă, caută modele florale sau cu dungi pentru a păstra aspectul simplu.

Close

CERE OFERTA

NUME COMPLET*

EMAIL*

NUMAR TELEFON*

Keep me updated on the news