SDC Properties

7 sfaturi pentru decorarea livingului

Măsurați cu atenție spațiul

Înainte de a lua orice decizie drastică cu privire la decorarea spațiului dvs. de locuit, veți dori să aveți o idee exactă a suprafeței sale pătrate. Designerul Kate Lester notează: „Măsurătorile corecte vă vor asigura că selectați dimensiunea corectă a covorului, a mobilierului și a tratamentelor pentru ferestre”. Și rețineți că efectuarea măsurătorilor vă va economisi atât timp, cât și bani, evitându-se comandarea și returnarea mobilierului și accesoriilor, deoarece acestea nu se potrivesc așa cum ați sperat.

Stabiliți-vă clar intențiile

„Este esențial să înțelegeți pe deplin cum doriți să vă folosiți spațiul înainte de a începe procesul de proiectare”, afirmă designerul Mark Lavender.

 

Cu toate acestea, nu există o utilizare universală pentru camera de zi. „Personal, știam că livingul era destinat conversației și lecturii”, spune designerul Tracy Morris despre propriul ei spațiu. „Așadar, am plasat mobilierul astfel încât să ne permită să stăm să vorbim și să-mi permită mie să citesc lângă fereastră”. În alte spații, corpurile existente, cum ar fi un șemineu sau rafturile încorporate, pot ușura procesul de luare a deciziilor.

 

Este esențial să fiți realiști cu intențiile dumneavoastră, fără a baza designul exclusiv pe publicațiile de profil care sunt la modă în prezent. Spațiul trebuie să reflecte stilul de viață al fiecăruia, cu nevoile și dorințele existente în momentul respectiv. „Dacă aveți copii, nu aveți nevoie de o măsuță de cafea din sticlă sau de prea multe lămpi verticale, de care aceștia se pot împiedica. Optați pentru o masă din lemn și aplice de perete."



Concentrați-vă pe estetica aleasă

Poate fi dificil să determinați direcția pe care doriți să o luați în designul camerei de zi dacă oscilați între multe stiluri de decor. Nu este nevoie să vă axați doar pe un stil anume, dar este important să stabiliți o schemă generală. „Spațiul nu trebuie să arate ca o petrecere tematică, dar determinarea unei direcții generale de design vă va ajuta să restrângeți lista de obiecte selectate pentru spațiu”, spune Lester. După luarea acestei decizii, vine partea distractivă - apelarea la resursele preferate pentru inspirație. Lui Lester îi place să caute prin cărți de design, reviste sau pe Pinterest. „Îmi place să am cel puțin zece imagini care să mă inspire în designul unei camere”, spune ea.

Faceți un colaj

Înainte de a pune mâna pe portofel, luați în considerare modul în care piesele ideale de mobilier vor funcționa într-un spațiu. „Adunați imagini cu piesele pe care intenționați să le utilizați și faceți un mic colaj cu ele”, sugerează Lester. „Vedeți cum interacționează toate piesele între ele și jucați-vă cu pozițiile lor înainte de a le aduce acasă.” S-ar putea să descoperiți greșeli importante, înainte de a fi prea târziu pentru a le remedia. „De multe ori vedem că am ales prea multe articole cu același stil de picioare sau că un model de covor poate concura cu o țesătură de draperii”, explică Lester. „Este o modalitate excelentă de a face modificări simple și de a ajusta aspectul înainte de a plasa comanda finală!”

Luați mobilă de calitate

Având în vedere că mobilierul poate fi destul de scump, puteți să vă distribuiți achizițiile în timp. Dacă nu sunteți sigur ce să cumpărați mai întâi, gândiți în mare… la propriu. „Începeți cu piesele mai mari pentru a da contur camerei, cum ar fi canapeaua sau covorul, și construiți de acolo”, spune Rozit Arditi.

 

Arditi oferă un alt sfat cheie, pentru cumpărarea canapelelor: „Întotdeauna investiți în cea mai bună canapea pe care vi-o puteți permite la momentul respectiv”. „Petrecem atât de mult timp în camerele noastre de zi și cea mai mare parte a timpului este petrecut pe canapea – asigurați-vă că este cea mai confortabilă și cea mai bună pe care o puteți lua. Nu veți regreta.”



Decorați pereții

Decorul pereților este esențial. „Pereții sunt întotdeauna o oportunitate grozavă de a adăuga mai mult caracter încăperii”, spune Arditi. Lavander adaugă: „Lucrările de artă, pernele și obiectele decorative acționează întotdeauna ca bijuterii pentru cameră. Aceste piese adaugă cu adevărat acel strat de luciu spațiului.”

 

Nu sunteți sigur ce să atârnați pe pereți? „Fie o piesă de artă mare – sau un perete tip galerie, în funcție de stilul dumneavoastră – sau o oglindă pentru a reflecta lumina soarelui prin cameră”, adaugă Arditi. „Puteți oricând să alegeți obiecte vechi, la mâna a doua, care să vă facă livingul să strălucească cu adevărat”, notează Mia Jung.



Nu uitați de plante

Potrivit lui Arditi, plantele sunt tușa finală în fiecare sufragerie. „Dacă aveți un buget restrâns sau locuiți cu chirie și nu puteți investi prea mult în decorațiuni, asigurați-vă că aveți câteva plante”, încurajează ea. „Verdele adaugă viață și prospețime oricărei încăperi, fără a fi nevoie să dați fuga la bancă.”

Close

CERE OFERTA

NUME COMPLET*

EMAIL*

NUMAR TELEFON*

Keep me updated on the news